dissabte, 27 de setembre del 2008

Viure a 4850 m


És una obvietat dir que la vida canvia en un camp base d’una gran muntanya. Viure a 4850 m requereix dosis de paciència.

És una de les vegades que més dies seguits hem estat en un camp base, la muntanya no dona treva.

Hi ha fets que es converteixen en quotidians, els tres àpats del dia, el palejar les tendes carregades sovint de neu, la visió comunitària d’alguna pel•lícula, el refugi en la lectura personal ...

A les vuit comencem esmorzant la tradicional truita, unes vegades de formatge i altres de carn salada fregida, seguint la sobretaula amb converses variades, i sempre mirant de reüll la situació climatològica al fons de la vall.

Després podem escollir entre allargar la xerrameca, endreçar la tenda, visitar altres expedicions, ajudar als cuiners a preparar l’àpat, fer la bugada ... El perill que hi ha en rentar la roba es saber quants dies la tindrem penjada i encartonada a l’exterior, com sabeu les estones de calma no sovintegen.

Cal esmentar, que en un moment o altre del dia, sempre apareix el llançament de boles de neu, amb els propis o estranys (tenim com a veïns als 7 components de l’expedició del Juanito Oiarzabal), significar que els companys bascos tenen una punteria excel•lent, tot objecte en moviment es blanc puntuable.

Després de dinar alguna partida de cartes al tute, sempre amb la xuleta al cantó. Alguna que altra pel•lícula a l’ordinador quan aconseguim que funcioni. La inactivitat no ha de convertir-se en pessimisme o desídia.

A les 6 de la tarda encenem el generador i quan tenim sort amb el contuberni de comunicacions, enviem els nostres missatges a la gent de casa per tenir-vos informats. Els ordinadors portàtils, tenen per costum estar refredats en aquests espais ...

El darrer ritual del dia és ficar-se al llit, perdó al confortable sac de dormir, parella de fet dels darrers 26 nits. En un principi som acollits fredament, a poc a poc es va escalfant. En posició horitzontal, una mica de música i lectura amb l’ajut del frontal, fins que els badalls marquen el desig de bona nit als éssers estimats.

Ah! Una darrera cosa, a mitja nit tenim un pixing pot, que sense haver de sortir de la tenda a pixar, ens permet no mullar-nos de la neu i no embolcallar-nos del fred, ens permet còmodament fer-ho dintre de la tenda, això si amb una mica de punteria.

8 comentaris:

  1. La permanència al camp base ha de ser molt pesada, però diuen que: "Quien la sigue la consigue"
    Molts ànims: Xavier

    ResponElimina
  2. Ostras!!!!!! al fin he pogut escriure, i tot gràcies al Pau (fill de la Toni) que m' ha explicat com funciona tot aixo tan modern que has muntat, eh mariqueta de platja??????
    Aqui,a cal Peralta, seguim els teus pasos........quan escriuras el llibre que espero fa tants anys?????
    Un bisito molt fort i disfruta tan com puguis.....i després ens ho contes tot tot i tot!!!
    Estela

    ResponElimina
  3. Hola Juanjo, els camerinos alpicatenses també seguim la teva aventura.

    Nosaltres ja pensem amb els bolets de Vilaller-Barruera. Quan tornis encara podem anar a cercar-los tots plegats.

    Una a braçada de l´Oleguer,Marta, Lauta i Pau Barcelomí.

    ResponElimina
  4. Per fi he aconseguit (no fer el cim) inscriure'm a aquest meravellós correu...
    Aprofito per enviar-te una molt forta abraçada i molts ànims de totes aquelles persones que, com jo, fins ara no hem deduit la " via d'accès" més fàcil. Ànims!
    Mercè i lo Tato

    ResponElimina
  5. Hola Juanjo, des de Cal Silvestre et donem anims, segur que tindreu la desitjada finestra de bon temps i .... amunt!!!!
    Una forta abraçada de Javier, Imna, Inés i Mar

    ResponElimina
  6. Juanjo Garra! I tota la troupe:

    Us imagino a hores d'ara fent l'atac al cim (quatre dies sense dir res poden molt bé correspondre a aquest esforç titànic necessari per coronar un 8000).

    Res, només recordar-vos el que ja sabeu: que som molts que pensem molt sovint en vosaltres i us desitgem el millor.

    Ànims!

    Edu

    ResponElimina